L’ideari que el Jordi Alcover i la Sílvia Naranjo han difós a través de La Guia de Vins de Catalunya des de fa 15 anys ha estat una de les principals fonts d’inspiració del projecte de La Baula. En aquesta entrevista, Alcover remarca el valor de la coherència amb el territori a l’hora de puntuar un vi: cal «sobretot que expliqui què és i d’on prové», i això «implica pensar en varietat tradicional» i buscar «recipients alternatius per fer criances de manera que respectin la frescor de les aromes primàries i, per tant, la tipicitat i la singularitat dels nostres vins».
També parla de sostenibilitat i economia circular: «‘Has de beure aquest vi perquè és molt bo i té aromes de litxi’ no és el discurs. ‘Beu aquest vi perquè realment formes part del circuit que necessita que quan vagis al camp no ho trobis tot abandonat’ és un discurs que realment funcionaria molt millor. […] No pots demanar al consumidor que t’ajudi a tancar el cercle sense un missatge coherent.»
L’entrevista sencera, aquí: