Descripció
– Petit celler situat a Vilalba dels Arcs (Terra Alta), a l’entorn del Mas Vernet, amb el Marco, la Ruth i el Gino al capdavant (fusió italocatalana)
– Agricultura ecològica amb coberta vegetal parcial. Verema manual
– Vi rosat mediterrani, elegant i seductor, amb una varietat minoritària, el morenillo, autòctona de la Terra Alta
– Criança de tres mesos en dipòsit d’acer inoxidable amb les mares (un 85% del vi) i tres mesos en roure francès (l’altre 15%)
– Color corall, aroma delicada de flors del camp i fruita vermella
– En boca és fresc, equilibrat i molt gastronòmic, amb un final lleugerament salí
– Dels plats de Casa Leopoldo, pot acompanyar molt bé la xatonada amb olives Kalamata i magrana, els porros escalivats amb romesco o les gambes a l’all
Vam presentar aquest vi en un tast literari amb Empar Moliner en què vam maridar lletres i vi amb motiu de la setmana de Sant Jordi (+info aquí)
Disponible a copes a la carta efímera del restaurant Casa Leopoldo del 25 d’abril al 31 de maig del 2025
Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
La Baula –
Gran notícia poder comptar amb la morenillo per ampliar el ventall de varietats autòctones per fer rosats. I amb molt bon resultat!!