Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cartes efímeres

Cinc vins que mereixen un tast

Les cartes efímeres estan pensades per millorar l’oferta de vi català en la restauració.

Es fan a mida per a cada restaurant en col·laboració amb el convidat o convidada que en conduirà el tast de presentació.

Estan disponibles durant un temps limitat com a complement a la seva carta de vins habitual.

Pots participar en el projecte assistint als tastos, però també, i sobretot, demanant vins de la carta efímera als restaurants on s’hagi fet el tast.

Carta Efímera

Cartes vigents: on les puc trobar?

Del 18 de juny al 31 de juliol del 2024, al restaurant Bodega Molina de Barcelona (pl. Molina, 1): carta efímera dedicada als escumosos per reivindicar-los com a vins per tapejar, no només per brindar en ocasions especials. En col·laboració amb Chus Brión. Els vins, aquí.

Del 9 de juliol al 5 d’agost del 2024, al restaurant del Foment Vilanoví, a Vilanova i la Geltrú (c/ Sta. Madrona, 1): carta efímera dedicada a cinc varietats oblidades que has de tastar abans de morir. En col·laboració amb Sergi Sevé, de 12 DO’s. Els vins, aquí.

Voluntat divulgativa

Les cartes efímeres volen posar a l’abast de tothom tot el ventall de varietats autòctones i tradicionals que tenim a Catalunya. Per a alguns consumidors, serà un feliç retrobament; per a d’altres, un viatge iniciàtic que els farà sortir de la zona de confort.

Et convidem a estar obert. Per gaudir, és clar, però també per aprendre, per descobrir i per deixar-te sorprendre. Hi trobaràs vins genuïns i seleccionats amb cura, amb predilecció pels monovarietals per tal que puguis copsar l’essència de cada varietat i constatar que, a la copa, més enllà del gaudi, hi tens l’expressió d’un paisatge.

El concepte

Encara hi ha molt camp per córrer pel que fa a presència de vi català als restaurants.

Refer la carta de vins de dalt a baix com molts restaurants requeririen, incorporant-hi una quota de vi català mínimament acceptable i prescindint de certes referències més ‘mainstream’, demana un compromís per part dels restauradors que no sempre estan disposats a adquirir, o suposa un canvi massa dràstic que els fa vertigen afrontar.

En aquest sentit, el concepte de carta efímera obre un nou horitzó.

Per què una carta efímera?

Per atreure nous públics. Per oferir coses noves als habituals. Perquè passin coses al teu local.

Per tenir més rotació de vins a copes. Per descobrir noves referències que es poden acabar incorporant de manera permanent si funcionen bé. Per tenir un contrapunt a la carta de sempre.

Per donar valor afegit a l’oferta de vins del restaurant. Per posar-ho fàcil a qui vulgui una copa de vi de proximitat. Perquè no implica cap risc ni cap compromís.

Perquè suma. Afegeix-te a la cadena!