Skip to content Skip to footer

Agaliu

(1 ressenya de client)

100% macabeu (DO Costers del Segre, subzona Valls del Riu Corb)

https://www.instagram.com/olivera_coop/

Categories: , , , , Etiqueta: Product ID: 21502

Descripció

– Vi blanc ecològic elaborat pel projecte cooperatiu L’Olivera, que té dos epicentres: Vallbona de les Monges (Lleida) i Can Calopa (Collserola).

– Juntament amb les activitats productives, L’Olivera desenvolupa la seva tasca amb l’objectiu d’afavorir la promoció personal i la integració social de persones amb discapacitat, desenvolupant eines assistencials, terapèutiques i educatives en un espai inclusiu de vida i treball.

– Està en l’ADN de L’Olivera la voluntat de viure amb una visió transversal que faci compatible la inclusió social amb l’elaboració de productes d’origen i d’alta qualitat.

– ‘Agaliu’ és una paraula antiga del català nord-occidental que vol dir ‘esperança’, ‘confiança de poder satisfer un desig’, el desig de buscar noves expressions amb una varietat històrica com la macabeu per tal de reivindicar-la.

– El 65% del most fa la criança amb les mares del vi durant 6-8 mesos, amb ‘battonage’ setmanal per augmentar-ne el volum en boca. Una altra proporció del most, del 25%, fa una criança de dos mesos en dipòsit de ciment, buscant un perfil més tensionat, més volum en boca i una aroma fresca sense la intervenció de la fusta. Finalment, un 6% del most ha estat dos mesos en àmfora de gres, per donar-li més complexitat en les aromes i més intensitat en boca, i un 4% del vi fermenta en inoxidable per tal d’aportar frescor al cupatge final.

– Color groc palla. Nas intens, amb aromes de fruita fresca i cítrics i una presència de fruita blanca (pera, poma). Subtil i elegant, hi sobresurten també notes
florals, de flors blanques i flor de taronger, i un punt de mel. En boca és fi i equilibrat, amb una bona acidesa que li dona persistència.

Vam presentar aquest vi en un tast amb La Dama de Copas (+info aquí). El vam maridar amb unes gírgoles cruixents i un ceviche de Portobello amb ceba morada

Disponible a copes a la carta efímera del restaurant Greta del 21 de febrer al 31 de març del 2025

Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí

 

1 ressenya per Agaliu

  1. La Baula

    La Baula

    Un clàssic atemporal. Aposta segura!

Afegeix una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *