Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LA BAULA surt a Barcelona Secreta

David León Himelfarb va escriure un article a Barcelona Secreta sobre La Baula:

 

Els tastos que treuen a escena el vi català

Els tastos de La Baula presenten cada mes, a la nova Bodega Borràs, una carta de vins catalans que pretén donar a conèixer raïms i produccions locals. 


En el món del vi, com en el dels formatges, l’infinit és el cel. Per a qualsevol que s’hi acosti per primer cop, els centenars de varietats, anyades i orígens poden ser un sobresalt, una tanca que es percebi massa alta per iniciar-se en un planeta en què sovint el gust i el plaer, elements tan essencials, estan massa mediatitzats per paraules complexes que ens allunyen del que sentim de manera innata en prendre una bona copa de vi. 

Però també és cert que entendre bé és gaudir millor, i no hi ha res com un tast de vins proper per explicar-nos per què ens agrada el que ens agrada, i començar a posar paraules a les pessigolles que sentim a la llengua. I d’aquí neix La Baula, un projecte cultural que pretén no sols acostar el vi, sinó també donar a conèixer els vins que tenim a prop. Perquè… per què hem d’anar lluny quan tenim tants vins i tan bons tan a prop? 

Vins catalans, varietats tradicionals

Des de La Baula s’ha fet bé la feina per definir la idea, que expliquen molt clarament en el seu web: «LA BAULA és un projecte cultural per incentivar el consum de vi català als restaurants, amb voluntat de donar a conèixer i reivindicar les varietats tradicionals. Es materialitza amb l’organització de tastos de vins associats a una carta efímera.» 


Aquesta materialització té lloc un cop al mes a Bodega Borràs, tot i que el projecte aspira a expandir-se a altres espais. Cada 30 dies, s’organitza en aquest restaurant un tast en què un convidat presenta una selecció temàtica de cinc vins catalans, que es presenten acompanyats d’un menú elaborat per a l’ocasió per la cuina d’aquest nou restaurant de l’Eixample. 

Els vins presentats en el tast passen a formar part d’una carta efímera disponible durant la resta del mes al mateix restaurant, de manera que qualsevol que s’hi acosti pot conèixer els cinc vins del mes.

En el tast d’aquest mes, el 3 de maig, els convidats són la Sara i el Jonatan de The Wine Truck. La seva idea és proposar una immersió en el trepat i la parellada, les varietats de raïm autòctones de la Conca de Barberà. Per fer-ho, es tastaran vins de cinc cellers: Vins de Pedra, Jordi Llorens, Mas de la Sabatera, Can-Vi i Josep Foraster. Després del tast, es podran degustar alguns dels plats de la carta de Bodega Borràs com ara la truita trufada, el tàrtar cruixent, el rosbif amb manxego i rovell fumat, i la tonyina ‘soasada’. 

Els plats, novament, com comparses que acompanyen el vi. Els vins, com a pretext perquè els consumidors coneguin millor la terra i les varietats locals. I un projecte, La Baula, que vol que tots (els consumidors, els experts, els restaurants, els vins) es donin la mà per acostar uns vins que són més a prop del que molts cops ens pensem. 

L’article original, aquí:

Las catas de vino que sacan a escena al vino catalán

Comentar