Descripció
– Mas Comtal és una petita finca vitivinícola de 40 hectàrees de vinya de cultiu ecològic, ubicades a la part més oriental del Penedès, al peu del Garraf
– La finca és propietat de la mateixa família des del 1355
– Sòls calcaris, amb influència del mar Mediterrani
– Escumós amb una segona fermentació alcohòlica dins de l’ampolla, seguint el mètode tradicional d’elaboració, a partir d’un primer vi elaborat exclusivament amb xarel·lo de les vinyes més velles de la finca (d’entre 60 i 85 anys)
– Brut Nature: sense addició de sucre
– Clàssic Penedès: mínim 15 mesos de criança
– Aromes de mantega i de flors blanques, també herbàcies i anisades
– Cremositat en boca, acidesa mesurada, records cítrics i de fruita seca torrada
– Elegant i complex, final sec
– Funciona per prendre-se’l durant tot un àpat, des de l’aperitiu fins a les postres
Vam presentar aquest vi en un tast amb Chus Brión (+info aquí) dedicat a les bombolles en vigílies de la revetlla de Sant Joan
El vam maridar amb bunyols de bacallà
Disponible a copes a la carta efímera de Bodega Molina del 18 de juny al 31 de juliol del 2024 (els vins, aquí)
Si vols rebre info sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
La Baula –
Val més del que costa!