Descripció
– Vi escumós ecològic elaborat pel celler Júlia Bernet, el més petit de tots els que formen part de la marca col·lectiva Corpinnat
– El lema del projecte, dirigit per Xavi Bernet, és “vins de muntanya”, i és ben cert: no hi ha vinyes per a l’elaboració d’escumosos amb més altitud que les que té la família Bernet en aquesta zona
– Escumós de llarga criança (més de 18 mesos), amb textura cremosa i bombolla fina i ben integrada
– Aromes herbàcies, de fruita madura i d’ametlles torrades, amb amplitud i persistència en boca
– Dels plats de Casa Leopoldo, atreveix-te a combinar-lo amb el pernil ibèric de gla i el volcà de truita de patata, dos maridatges per a molts inesperats però perfectes. També pot acompanyar bé l’arròs negre amb sípia o el suquet de rap i marisc. Poc recomanat per prendre amb les postres.
Vam presentar aquest vi en un tast literari amb Empar Moliner en què vam maridar lletres i vi amb motiu de la setmana de Sant Jordi (+info aquí)
Disponible a la carta efímera del restaurant Casa Leopoldo del 25 d’abril al 31 de maig del 2025
Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
La Baula –
Gran escumós d’un celler petit i honest que val la pena reivindicar
Mercè Rius –
És excel.lent
Mercè Rius –
És un escumós excepcional, descobrir-lo és de les coses molt bones que m’aporta anar a les degustacions de La Baula