Descripció
– Vi negre ecològic procedent de la finca Castell de Grabuac (Font-rubí), que des del 1864 és propietat de la família Suriol, masovers des del segle XVII
– Celler adherit al col·lectiu Vinya Celler Masia, que reivindica els vins de collita pròpia, el valor dels viticultors elaboradors i l’estructura tradicional de l’elaboració artesanal
– Vinyes pròpies en conreu mediterrani i elaboració de vi des del 1174 (primera cita històrica). Vinyes certificades ecològiques des del 1996
– Vi madur de tall clàssic amb aroma penetrant que combina les notes de fruita negra madura amb les aromes terciàries de la criança
– Envelliment durant 20 mesos en cups subterranis i 12 mesos en bocois tradicionals de castanyer de 650 litres
– En boca és potent i amb tanins marcats: demana plats contundents. Sensació final persistent al paladar, amb notes torrades i records de confitura de figues
– Dels plats d’El Filete Ruso, pot acompanyar bé l’entrecot, el filet i la mitjana de vedella (“Tomahawk”), però també el coulant de xocolata
Vam presentar aquest vi en un tast amb Assís Suriol, director general de Boteria Torner (l’única boteria catalana!), en què vam reivindicar les botes i bocois elaborats amb fusta km 0 del Montseny i les Guilleries en lloc del roure francès o americà
Disponible a copes a la carta efímera del restaurant El Filete Ruso del 14 de maig al 30 de juny del 2025
Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.