Descripció
– Vi elaborat pels cosins Leo i Roc, sisena generació de la família Gramona, l’històric productor de vins escumosos de Sant Sadurní
– L’Enclòs de Peralba neix el 2017 com el seu projecte més personal, adscrit al col·lectiu Vida Penedès, un moviment impulsat per una nova generació de viticultors compromesos amb l’objectiu de dignificar el Penedès apostant per les varietats tradicionals, donant valor a la pagesia i triant pràctiques vitícoles respectuoses
– Producció de 4.348 ampolles
– Agricultura biodinàmica
– Vinyes situades a Sant Cugat Sesgarrigues. L’etiqueta té el nom del poble tapat però rascant-la hi apareix. És un truc que es van empescar perquè l’administració no els deixa posar-hi el topònim si no estan dins de la denominació d’origen
– Bombolla molt fina, bona acidesa i elegància
– Precís, varietal, final persistent
– De la carta de Casa Ràfols, pot acompanyar bé qualsevol dels entrants, la graellada de verdures o els musclos a la marinera
Vam presentar aquest vi en un tast amb Enric Santisteban, cap de l’àrea de vins del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (Vinseum), en què vam traslladar a un restaurant de Barcelona un bocí de l’excel·lència de la carta de vins de La Taverna del Vinseum (el bar de vins del museu), guardonat recentment amb el premi Cartaví a la millor carta de vins de Catalunya en la categoria de ‘winebar’
Disponible a copes a la carta efímera del restaurant Casa Ràfols del 17 de juny al 31 de juliol del 2025
Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.