Descripció
– Vi elaborat per l’enòloga Pilar Salillas al celler La Gravera, situat a Alfarràs, a la comarca del Segrià (Lleida)
– Puntuat amb un 9,77 sobre 10 a La Guia de Vins de Catalunya 2025
– Producció de 3.239 ampolles
– Cultiu biodinàmic. Sense sulfits afegits
– El 85% del vi és monestrell i l’altre 15% són varietats ancestrals i minoritàries procedents de vinyes plantades el 1889 i el 1935, entre les quals hi ha trobat blanc, trobat negre i picapoll roig
– El monestrell es deixa macerar 48 hores amb les pells i després se’n deixen només el 10%. Les altres varietats fermenten amb el 100% de les pells. Llevats salvatges.
– Color cirera, a mig camí entre un negre i un rosat. Aroma de fruites vermelles, aranja, fonoll i pètals de rosa
– En boca, textura espectacular, frescor i fruita vermella
– Ideal amb arrossos d’intensitat mitjana, també amb peix i marisc, o amb carn blanca
Vam presentar aquest vi en un tast amb Romina Ribera en què vam resseguir la història de les dones i el vi (+info aquí)
Disponible a copes a la carta efímera del restaurant Can Saia del 20 de març al 30 d’abril del 2025
Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
La Baula –
Vi artesà, diferent i original, amb molt valor per totes les varietats ancestrals que conté