Descripció
– Vi blanc ecològic elaborat per Mar Capdevila i Lluís Raventós a Cal Gori, una masia del segle XV envoltada de vinyes, a Can Rossell, Subirats (Alt Penedès)
– Un dels blancs més especials de la Mar i en Lluís. Vi parcel·lari de vinya molt vella en costers
– Producció de 1.631 ampolles
– Celler petit i artesanal. Agricultura biodinàmica
– Enlaire Vins està adscrit al col·lectiu Vida Penedès, un nou moviment de joves viticultors que aposten per les varietats tradicionals i que volen dignificar el Penedès com a regió vinícola de qualitat
– Plantades en petites feixes, les vinyes s’enlairen fins a 380 metres d’altitud. Buscant produccions baixes de raïm, es fa la verema manualment quan cada varietat està al seu punt òptim de maduració
– El raïm es cull en dos dies diferents. El raïm de la primera verema es trepitja amb els peus i es deixa en contacte amb la rapa i les pells durant 10 dies. El raïm de la segona verema es cull més tard i es premsa directament. S’unifiquen els dos mosts i fermenten durant tot un any en bota de castanyer de 1.000 litres.
– 24 mesos de criança a la mateixa bota
– Vi expressiu, madur, delicat, ple d’intangibles, que fa olor de pólvora i encén la vida
– De la carta de Casa Ràfols, pot acompanyar bé el bacallà a la llauna sobre hummus fumat, el suquet de rap amb romesco o el pollastre a la catalana
Vam presentar aquest vi en un tast amb Enric Santisteban, cap de l’àrea de vins del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (Vinseum), en què vam traslladar a un restaurant de Barcelona un bocí de l’excel·lència de la carta de vins de La Taverna del Vinseum (el bar de vins del museu), guardonat recentment amb el premi Cartaví a la millor carta de vins de Catalunya en la categoria de ‘winebar’
Disponible a la carta efímera del restaurant Casa Ràfols del 17 de juny al 31 de juliol del 2025
Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.