Descripció
– Cal Bessó és un petit celler familiar fundat el 2015 per Carme Figuerola i Raimon Castellví (propietaris també del Celler de l’Encastell, a Porrera, DOQ Priorat des del 1999), situada al municipi dels Guiamets (DO Montsant)
– El celler està ubicat a l’antiga casa familiar de Raimon Castellví, d’inspiració noucentista, al nucli urbà dels Guiamets
– Elvira és un vi blanc fermentat en botes noves d’acàcia de 500 litres fent batonage amb les mares durant sis mesos per dotar-lo de més volum i complexitat. La fusta d’acàcia l’enriqueix en aromes de fruites grogues madures i aporta al vi un perfil molt diferent del de la criança en roure
– Anyada antiga: color ataronjat no per haver tingut contacte amb les pells sinó per una certa oxidació que ve donada pel pas del temps
– Aguanta plats contundents fins i tot de carn
Vam presentar aquest vi en un tast amb Assís Suriol, director general de Boteria Torner (l’única boteria catalana!), en què vam reivindicar les botes i bocois elaborats amb fusta km 0 del Montseny i les Guilleries en lloc del roure francès o americà
Disponible a copes a la carta efímera del restaurant El Filete Ruso del 14 de maig al 30 de juny del 2025
Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.