Descripció
– Vi blanc de Batea elaborat amb la varietat emblema de la DO Terra Alta i pioner en aquest estil de garnatxa blanca
– Conté raïm de vinyes joves i de vinyes velles: a les més joves, s’hi fa una verema més primerenca; les més velles es veremen en un estat de maduració més avançada. Collita manual
– S’hi combinen tres mètodes de criança: en dipòsits d’acer inoxidable, per potenciar-ne el nucli jove i viu; en ous de formigó (6 mesos amb les mares) per potenciar-ne el volum, l’acidesa i l’expressivitat varietal més pura, i en botes de roure de 300 litres (un 10% del vi) per potenciar-ne l’estructura, l’elegància i la longevitat
– Amb el seu nom ret honor als ametllers que conviuen amb els ceps a les vinyes de la Terra Alta
– Color groc pàl·lid, expressiu en nas. Notes cítriques i florals que donen pas a matisos de fruita madura, fonoll i ametlla tendra
– En boca, té cos i volum, amb un final lleugerament amarg que el fa més llarg
– De la carta d’El Mercader de l’Eixample, pot acompanyar molt bé el bacallà a la llauna o la fideuà a la marinera amb escamarlans
Vam presentar aquest vi en un tast amb Lluís Tolosa (+info aquí)
Disponible a la carta efímera del restaurant El Mercader de l’Eixample del 23 de gener al 28 de febrer del 2025
Si vols rebre info sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
La Baula –
Una senyora garnatxa blanca!!
FBP –
Garnatxa amb caràcter. Va bé prendre’l una mica menys fred que de normal es beuen els vins blancs