Descripció
– Vi blanc ecològic elaborat pel celler Bertha en el marc d’una iniciativa solidària de la seva copropietària Gemma Flaqué per lluitar contra el càncer de mama.
– Cada ampolla venuda destina diners a la recerca contra el càncer de mama a l’Hospital Clínic. A més, el projecte millora la qualitat de vida de pacients oncològiques a través d’activitats enoturístiques: el raïm amb què s’ha elaborat aquest vi l’han veremat dones que pateixen o han patit la malaltia.
– “El vi parla d’empoderament, de valors, de cultura, de natura, de solidaritat, de feminitat, d’històries que sovint no han estat narrades, de resiliència.”
– L’etiqueta l’ha creat l’artista Laura Sibill. Està inspirada en una dona que afronta el procés oncològic amb una mirada serena i un somriure esperançador. Sap que el camí serà dur, però també confia que aconseguirà curar-se.
– Producció de 3.000 ampolles. Verema manual.
– El 50% del vi està macerat amb les pells durant tres hores. L’altre 50%, sense maceració.
– Quatre mesos en dipòsit d’acer inoxidable amb les mares fent ‘battonage’.
– Color groc trencat. Aromes de fruita blanca i un lleuger toc de cítrics (aranja).
– En boca és cruixent, amb força volum i certa tanicitat. Records herbacis i un final salí molt elegant.
Vam presentar aquest vi en un tast amb La Dama de Copas (+info aquí). El vam maridar amb una tempura de coliflor en un llit d’espirals de carbassó i salsa ‘amasu ponzu’ amb coriandre fresc, i amb uns ‘tacos’ farcits amb tofu i bolets saltejats en vi blanc i soja acompanyats d’un ‘chutney’ de mango, xili i llima
Disponible a copes a la carta efímera del restaurant Greta del 21 de febrer al 31 de març del 2025
Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
La Baula –
Espectacular projecte solidari amb una varietat de raïm en alça!