Descripció
– Vi negre ecològic, refinat i elegant que sembla tímid al principi, però hi afloren notes salvatges a mesura que es va obrint
– Puntuat amb un 9,82 sobre 10 a La Guia de Vins de Catalunya 2025
– Elaborat per Núria Altés, nascuda a Batea en una família de viticultors, i Rafael de Haan, el seu company
– Producció de 10.500 ampolles
– Verema manual. Fermentació espontània amb llevats autòctons
– Criança de 8 mesos en foudres de roure austríac de 5.000 litres
– Color grana brillant, més clar que altres garnatxes peludes
– Aromes de gerds i cireres, notes anisades i de pebre negre, records de pètals de rosa
– Frescor, lleugeresa i vivacitat en boca, amb un postgust llarg i persistent
– Ideal amb carns com ara l’ànec i el xai. Acompanya bé plats amb salses a base de pebre o mostassa
Vam presentar aquest vi en un tast amb Romina Ribera en què vam resseguir la història de les dones i el vi (+info aquí)
Disponible a copes a la carta efímera del restaurant Can Saia del 20 de març al 30 d’abril del 2025
Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
La Baula –
Delicat però amb caràcter. Molt més complex del que suggereix d’entrada. Cal donar-li temps en copa per apreciar-ne tots els matisos