Descripció
– Vi blanc elaborat per Alella Vinícola, l’única catedral del vi de la demarcació de Barcelona que es manté activa com a celler. L’edifici és una joia del modernisme, fundat el 1906 i construït per un dels deixebles d’Antoni Gaudí. El 1998 la família Garcia adquireix el celler i es dissol la cooperativa
– Els germans Xavier i Samuel Garcia estan avui al capdavant del projecte, que s’ha rebatejat recentment com a celler Marfil, i van rebre l’encàrrec per part de Wine is Social d’elaborar aquest monovarietal de pansa blanca, buscant un vi per a tots els públics, ideal per prendre a copes, però alhora amb identitat
– Les vinyes se situen a 10 km de Barcelona (20 minuts en cotxe): repartides pel territori originari de la DO, entre les valls d’Alella, el Masnou, Teià i Tiana, totes mirant al mar, amb unes vistes immillorables de la ciutat de Barcelona i del Mediterrani
– El nom del vi està inspirat en el poema homònim de Jacint Verdaguer, escrit el 1883 i que evoca el paisatge i el Mediterrani
– Vi fàcil, lleuger, amb aromes florals i cítriques i un subtil toc salí al final. Pensat perquè pugui ser una alternativa autòctona per als bevedors de verdejo i albarinyo
– Dels plats de Casa Leopoldo, pot acompanyar bé l’ensalada russa, els musclos o l’esqueixada de bacallà
Vam presentar aquest vi en un tast literari amb Empar Moliner en què vam maridar lletres i vi amb motiu de la setmana de Sant Jordi (+info aquí)
Disponible a copes a la carta efímera del restaurant Casa Leopoldo del 25 d’abril al 31 de maig del 2025
Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
La Baula –
Més de quilòmetre zero, impossible!! Reivindiquem que la pansa blanca hauria de ser la varietat reina de l’oferta a copes de tots els restaurants de Barcelona