Skip to content Skip to footer

Vinyes velles, pagesia jove

(1 ressenya de client)

50% macabeu i 50% xarel·lo (Vilafranca del Penedès)

https://www.instagram.com/coopera_agrari/

Categories: , , , , Etiqueta: Product ID: 21494

Descripció

– Vi brisat ecològic elaborat per Maria Barrena i Josep Tort, del celler Entre Vinyes, en el marc del projecte Coop-era, de facilitació del relleu agrari i inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables.

– La parcel·la de vinya vella d’on prové aquest vi està situada a Vilafranca del Penedès i l’han treballat els usuaris d’aquest projecte, que també n’han collit manualment el raïm.

– El vi pertany a una col·lecció de quatre vins en total, que han de servir per generar fons propis per finançar el projecte Coop-era i perquè pugui tenir continuïtat.

– Tots els vins han estat elaborats en col·laboració amb viticultors locals que prèviament ja s’havien beneficiat dels serveis agraris (verema, etc.) que el mateix projecte Coop-era els havia ofert per fer els seus respectius vins.

– Hi han participat Ivà Gallego (Paret Seca), Joan Rubió i Àngels Margalef (Cal Tiques), Maria Barrena i Joan Tort (Entrevinyes) i Anna Galofrè i Raimon Badell (Valldolina).

– La iniciativa sorgeix de la necessitat de revalorar el raïm i la feina feta al camp.

– En les etiquetes (dissenyades per Lluís Masachs en col·laboració amb Ladyssenyadora), hi apareixen persones que es donen la mà com a símbol de cooperació per assolir objectius. Posades totes quatre juntes formen un cercle.

– No s’hi afegeixen sulfits ni cap altre producte en tot el procés d’elaboració.

– Producció de 949 ampolles. Verema manual.

– Maceració i fermentació espontània amb les pells. Posterior criança de 6 mesos en dipòsits d’inoxidable amb les mares. Embotellat sense filtrar ni clarificar.

– Color característic dels vins blancs brisats. En nas destaquen les fruites de pinyol, en què l’albercoc hi té molta presència. Una fragància subtilment floral el fa més delicat i suggeridor.

– A la boca ens trobem amb tot el caràcter de les varietats marcat per la maceració amb les pells, que li aporta volum i estructura, i que es barreja amb una acidesa perfecta que li aporta frescor i li dona una gran versatilitat gastronòmica.

Vam presentar aquest vi en un tast amb La Dama de Copas (+info aquí). El vam maridar amb uns porros confitats amb romesco i amb unes mandonguilles de mongeta vermella, arròs i civada amb salsa de curri massala   

Disponible a copes a la carta efímera del restaurant Greta del 21 de febrer al 31 de març del 2025

Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí

1 ressenya per Vinyes velles, pagesia jove

  1. La Baula

    La Baula

    El valor de projectes com Coop-era és immens. Gran brisat de mínima intervenció amb molta versatilitat per fer maridatges!

Afegeix una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *