Descripció
– Vi brisat ecològic elaborat per Maria Barrena i Josep Tort, del celler Entre Vinyes, en el marc del projecte Coop-era, de facilitació del relleu agrari i inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables.
– La parcel·la de vinya vella d’on prové aquest vi està situada a Vilafranca del Penedès i l’han treballat els usuaris d’aquest projecte, que també n’han collit manualment el raïm.
– El vi pertany a una col·lecció de quatre vins en total, que han de servir per generar fons propis per finançar el projecte Coop-era i perquè pugui tenir continuïtat.
– Tots els vins han estat elaborats en col·laboració amb viticultors locals que prèviament ja s’havien beneficiat dels serveis agraris (verema, etc.) que el mateix projecte Coop-era els havia ofert per fer els seus respectius vins.
– Hi han participat Ivà Gallego (Paret Seca), Joan Rubió i Àngels Margalef (Cal Tiques), Maria Barrena i Joan Tort (Entrevinyes) i Anna Galofrè i Raimon Badell (Valldolina).
– La iniciativa sorgeix de la necessitat de revalorar el raïm i la feina feta al camp.
– En les etiquetes (dissenyades per Lluís Masachs en col·laboració amb Ladyssenyadora), hi apareixen persones que es donen la mà com a símbol de cooperació per assolir objectius. Posades totes quatre juntes formen un cercle.
– No s’hi afegeixen sulfits ni cap altre producte en tot el procés d’elaboració.
– Producció de 949 ampolles. Verema manual.
– Maceració i fermentació espontània amb les pells. Posterior criança de 6 mesos en dipòsits d’inoxidable amb les mares. Embotellat sense filtrar ni clarificar.
– Color característic dels vins blancs brisats. En nas destaquen les fruites de pinyol, en què l’albercoc hi té molta presència. Una fragància subtilment floral el fa més delicat i suggeridor.
– A la boca ens trobem amb tot el caràcter de les varietats marcat per la maceració amb les pells, que li aporta volum i estructura, i que es barreja amb una acidesa perfecta que li aporta frescor i li dona una gran versatilitat gastronòmica.
Vam presentar aquest vi en un tast amb La Dama de Copas (+info aquí). El vam maridar amb uns porros confitats amb romesco i amb unes mandonguilles de mongeta vermella, arròs i civada amb salsa de curri massala
Disponible a copes a la carta efímera del restaurant Greta del 21 de febrer al 31 de març del 2025
Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
La Baula –
El valor de projectes com Coop-era és immens. Gran brisat de mínima intervenció amb molta versatilitat per fer maridatges!