Descripció
– Vi generós sec elaborat a base de garnatxa roja de vinyes de més de 90 anys
– Se’n fan 1.200 ampolles
– El nom remet al guardià de la nit, el sereno, ja que el vi reposa en botes velles a l’exterior del celler. Es podria dir que és el guardià del celler. L’ampolla evoca el fanalet del sereno.
– Elaboració tradicional. Verema manual tardana. Selecció manual del raïm al celler. Fermentació espontània total del most amb llevats salvatges a temperatura controlada. Criança en solera en botes velles de castanyer i de cirerer a sol i serena.
– Criança només en solera a sol i serena en botes velles de 220 litres. Solera iniciada el 2009 a partir d’una bota mare centenària
– Color topazi brillant, d’intensitat mitjana. En nas és complex, amb matisos diversos. Hi destaquen la fruita seca, torrats, avellanes, nous i castanyes al foc, així com alguna
ametlla amarga i pells de taronja. En boca és profund, intens. En el postgust, torna la fruita seca records de la bota envinada. Té un final sec, amable i llarg.
– Acompanya molt bé formatges curats i fruita seca, però també carxofes i espàrrecs, així com pernil ibèric i anxoves per als més curiosos i agosarats
Vam presentar aquest vi en un tast en col·laboració amb Salvador Garcia-Arbós dedicat a reivindicar l’ús social del porró.
Disponible a la carta efímera de la Bodega Cal Pep de Gràcia del 20 de novembre del 2025 al 31 de gener del 2026 (per ampolla, a copes o amb porró, equivalent a mitja ampolla)
Si vols rebre info sobre els propers esdeveniments, subscriu-te gratis a la newsletter aquí



La Baula –
Excel·lent proposta per iniciar-se en el món dels vins generosos!