Descripció
– Vi blanc ecològic de mínima intervenció elaborat pel celler Credo, el projecte de vins tranquils de l’equip de Recaredo
– Ratpenat s’elabora a partir d’una sola vinya de dues hectàrees ubicada a la vall de la Riera Seca (a Piera) i formada per sòls de pissarra setinada i quars, una raresa a la regió del Penedès, que hi aporten un perfil sensorial d’especial singularitat
– Els ceps, de més de 30 anys, estan plantats en vas a 250 metres d’altitud i veremats a mà
– Producció de 4.500 ampolles
– El vi fermenta amb llevats autòctons en dipòsits d’acer inoxidable, fa una criança en bota de roure durant un mes i es retorna al dipòsit, on reposa durant sis mesos
– Deu el seu nom al fet que forma part del projecte per a la protecció de ratpenats en col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers (MCNG), un conveni que comença el 2013 i que té com a objectiu investigar la importància d’aquest mamífer en l’ecosistema com a eficient insectívor i divulgar-ho a través dels vins
– Gràcies a la seva capacitat de caçar de 600 a 1.200 insectes per hora en els pics de màxima activitat, els ratpenats són considerats excel·lents depredadors naturals. Amb la seva integració en l’ecosistema de la vinya, esdevenen grans aliats per al control de plagues d’insectes
– En els darrers anys, tant per la incidència del canvi climàtic com per la modificació i homogeneïtzació del paisatge, els refugis naturals de ratpenats han minvat dràsticament. És per això que s’han instal·lat caixes niu a les finques del celler Credo, on poden refugiar-se i desenvolupar la seva activitat
– Perfil de vi amb bona acidesa, precís i molt varietal
– Dels plats de Casa Leopoldo, pot acompanyar bé l’arròs de marisc, el bacallà amb samfaina o els calamarcets saltats amb pèsols
Vam presentar aquest vi en un tast literari amb Empar Moliner en què vam maridar lletres i vi amb motiu de la setmana de Sant Jordi (+info aquí)
Disponible a la carta efímera del restaurant Casa Leopoldo del 25 d’abril al 31 de maig del 2025
Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
La Baula –
Tros de macabeu!!