Skip to content Skip to footer

Natural Vi Clar

85% monestrell i 15% varietats ancestrals (Serra Llarga)

https://www.instagram.com/lagravera/

Categoria: Etiqueta: Product ID: 21636

Descripció

– Vi elaborat per l’enòloga Pilar Salillas al celler La Gravera, situat a Alfarràs, a la comarca del Segrià (Lleida)

–  Puntuat amb un 9,77 sobre 10 a La Guia de Vins de Catalunya 2025

– Producció de 3.239 ampolles

– Cultiu biodinàmic. Sense sulfits afegits

– El 85% del vi és monestrell i l’altre 15% són varietats ancestrals i minoritàries procedents de vinyes plantades el 1889 i el 1935, entre les quals hi ha trobat blanc, trobat negre i picapoll roig

– El monestrell es deixa macerar 48 hores amb les pells i després se’n deixen només el 10%. Les altres varietats fermenten amb el 100% de les pells. Llevats salvatges.

– Color cirera, a mig camí entre un negre i un rosat. Aroma de fruites vermelles, aranja, fonoll i pètals de rosa

– En boca, textura espectacular, frescor i fruita vermella

– Ideal per fer una copa sol com a aperitiu, però també amb peix i marisc o amb carn blanca. De la carta de Casa Ràfols, pot acompanyar bé els pebrots del piquillo amb brandada de bacallà, els seitons marinats o els musclos a la marinera.

Vam presentar aquest vi en un tast amb Enric Santisteban, cap de l’àrea de vins del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (Vinseum), en què vam traslladar a un restaurant de Barcelona un bocí de l’excel·lència de la carta de vins de La Taverna del Vinseum (el bar de vins del museu), guardonat recentment amb el premi Cartaví a la millor carta de vins de Catalunya en la categoria de ‘winebar’ 

Disponible a copes a la carta efímera del restaurant Casa Ràfols del 17 de juny al 31 de juliol del 2025

Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí