Skip to content Skip to footer

Menut

(1 ressenya de client)

100% garrut (monestrell) DO Conca de Barberà

https://www.instagram.com/cellervidbertus/

Categories: , , , , , Etiqueta: Product ID: 21578

Descripció

– Vidbertus és un projecte familiar situat a l’Espluga de Francolí i compromès amb la DO Conca de Barberà i amb l’elaboració de vins d’autor i d’alta qualitat a partir de raïms autòctons, especialment el trepat i la parellada, i, en aquest cas, el garrut o monestrell

– Forma part del Viver de Celleristes de la Conca de Barberà

– El seu origen són les vinyes familiars, que l’avi va haver de deixar de cultivar i que pare i fill han recuperat. La primera anyada del projecte va ser el 2009

– Agricultura ecològica, mínimament invasiva i sense químics

– Verema manual. El raïm en aquest cas es recull amb un grau de maduresa important

– Vi negre entre afruitat i madur, de color robí intens. Potent en nas, amb records de pruna madura, regalèssia i espècies

– En boca té pes i consistència, textura vellutada, final llarg, amb notes torrades i de cafè, fruita madura ben present

– Criança en bota de roure durant 6 mesos

– Es diu Menut perquè és un homenatge als més petits de la casa

– Dels plats de Casa Leopoldo, pot acompanyar bé la cua de bou al vi negre, les costelles de vedella o l’entrecot de vaca vella

Vam presentar aquest vi en un tast literari amb Empar Moliner en què vam maridar lletres i vi amb motiu de la setmana de Sant Jordi (+info aquí)

Disponible a copes a la carta efímera del restaurant Casa Leopoldo del 25 d’abril al 31 de maig del 2025

Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí

 

1 ressenya per Menut

  1. La Baula

    La Baula

    Vi negre de perfil més aviat clàssic que tant pot funcionar amb carn de vedella com amb postres de xocolata negra!

Afegeix una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *