Descripció
– Vidbertus és un projecte familiar situat a l’Espluga de Francolí i compromès amb la DO Conca de Barberà i amb l’elaboració de vins d’autor i d’alta qualitat a partir de raïms autòctons, especialment el trepat i la parellada, i, en aquest cas, el garrut o monestrell
– Forma part del Viver de Celleristes de la Conca de Barberà
– El seu origen són les vinyes familiars, que l’avi va haver de deixar de cultivar i que pare i fill han recuperat. La primera anyada del projecte va ser el 2009
– Agricultura ecològica, mínimament invasiva i sense químics
– Verema manual. El raïm en aquest cas es recull amb un grau de maduresa important
– Vi negre entre afruitat i madur, de color robí intens. Potent en nas, amb records de pruna madura, regalèssia i espècies
– En boca té pes i consistència, textura vellutada, final llarg, amb notes torrades i de cafè, fruita madura ben present
– Criança en bota de roure durant 6 mesos
– Es diu Menut perquè és un homenatge als més petits de la casa
– Dels plats de Casa Leopoldo, pot acompanyar bé la cua de bou al vi negre, les costelles de vedella o l’entrecot de vaca vella
Vam presentar aquest vi en un tast literari amb Empar Moliner en què vam maridar lletres i vi amb motiu de la setmana de Sant Jordi (+info aquí)
Disponible a copes a la carta efímera del restaurant Casa Leopoldo del 25 d’abril al 31 de maig del 2025
Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
La Baula –
Vi negre de perfil més aviat clàssic que tant pot funcionar amb carn de vedella com amb postres de xocolata negra!