Descripció
– El Celler de Capçanes es troba al poble de Capçanes, al sud de la comarca del Priorat, dins la DO Montsant. La seva història comença el 1933 com a proveïdor de raïm i vi a doll
– Aquest és un vi elaborat amb garnatxa blanca ecològica de vinyes velles plantades en vas. Verema manual i producció de 800 ampolles
– Criança de 9 mesos amb les mares en botes noves de roure francès de 300 litres
– Té un color daurat ambarí característic dels vins blancs brisats. Això es deu al fet d’haver estat en contacte amb les pells durant la fermentació (14 dies)
– És, doncs, un blanc amb ànima de negre, ja que per elaborar-lo se segueix el mateix procés que una vinificació clàssica de vi negre
– El resultat és un vi “taronja” però gens radical, ideal per introduir-se en el món dels brisats
– En olorar-lo, hi trobem albercoc madur i records de flors blanques
– En boca té volum, potència i matisos dolços, contrarestats amb molta frescor i un final lleugerament amarg (records d’aranja)
– De la carta del Minyam, pot acompanyar bé el tàrtar de tonyina, les cloïsses amb carxofes i ametlla picada, les carxofes amb romesco, la graellada de verdures i els arrossos (o fideuà) de verdures, així com el pop amb cremós de coliflor i codony
Vam presentar aquest vi en un tast amb Ramon Roset dedicat a 5 vins que parlen de paisatge (+info aquí)
Disponible a la carta efímera del restaurant Minyam del 17 d’octubre al 30 de novembre del 2024
Si vols rebre info sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
La Baula –
Albercoc, pell de taronja, herbes seques… Un brisat ben xulo i molt gastronòmic!