Descripció
– Petit celler del Penedès adherit als col·lectius Vinyataires lliures i Vida Penedès
– Tot el raïm prové d’una sola parcel·la de 0,73 hectàrees plantada fa 65 anys
– Viticultura 100% ecològica. Les vinyes no es llauren buscant sòls més vius, amb més biodiversitat i més esponjosos. Només es fertilitzen en casos molt necessaris amb adobs orgànics (compost biodinàmic). No s’utilitzen pesticides ni herbicides
– Després de passar estrictes controls de maduració, fan la verema manualment en caixes de 15 kg. Selecció dels raïms a la vinya
– Fermentació amb els llevats naturals i autòctons procedents de les vinyes, cosa que permet obtenir la màxima expressió del terrer, la vinya i la varietat
– Criança de 9 mesos en botes de castanyer de 500 litres, amb un torrat mitjà
– En boca és viu, equilibri perfecte entre les notes de la criança i la fruita
– Perfil de vi relativament lleuger però alhora complex i amb un final llarg, molt elegant
Vam presentar aquest vi en un tast amb Assís Suriol, director general de Boteria Torner (l’única boteria catalana!), en què vam reivindicar les botes i bocois elaborats amb fusta km 0 del Montseny i les Guilleries en lloc del roure francès o americà
Disponible a copes a la carta efímera del restaurant El Filete Ruso del 14 de maig al 30 de juny del 2025
Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.