Descripció
– Vi negre elaborat pel viticultor Xavi Pallejà a Bellmunt del Priorat
– Producció de 2.260 ampolles
– 75% carinyena vella de coster plantada el 1957 i 25% garnatxa del 2001
– Partida Les Aubagues. Sòl de pissarra característic del Priorat
– Criança de 9 mesos en bota de roure francès de diverses mides; de primer, segon tercer i quart any d’ús
– Als ulls, robí intens amb molta càrrega colorant
– Al nas, aroma penetrant i complexa, amb fons de cacau, violeta i pruna fresca
– A la boca, molt bona acidesa, balsàmic i persistent
– De la carta de Casa Ràfols, pot acompanyar bé la cua de bou al vi negre amb moniato rostit, el filet de vedella, el lingot de xai i l’entrecot madurat
Vam presentar aquest vi en un tast amb Enric Santisteban, cap de l’àrea de vins del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (Vinseum), en què vam traslladar a un restaurant de Barcelona un bocí de l’excel·lència de la carta de vins de La Taverna del Vinseum (el bar de vins del museu), guardonat recentment amb el premi Cartaví a la millor carta de vins de Catalunya en la categoria de ‘winebar’
Disponible a la carta efímera del restaurant Casa Ràfols del 17 de juny al 31 de juliol del 2025
Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.