Descripció
– Celler familiar situat a Montblanc que elabora vins des del 1998
– Viticultura ecològica, fermentació espontània i mínima addició de sulfits
– Vi molt elegant i delicat d’una varietat autòctona de la Conca de Barberà que cal tastar abans de morir i que no trobarem enlloc més del món
– Criança de set mesos en recipients ovalats de formigó (es vol que el vi s’arrodoneixi però alhora mantingui la fruita; s’evita la criança amb fusta perquè és més invasiva i emmascararia l’essència de la varietat)
– Robí a la vista, sense gaire concentració de color
– Tant en olorar-lo com en tastar-lo, hi trobarem fruita vermella, sotabosc i notes de pebre negre pròpies de la varietat
– Si t’agrada la pinot noir, aquest és el teu vi!
– De la carta del Minyam, pot acompanyar bé tant el tàrtar de vedella com els ceps saltejats, així com l’arròs d’ànec, el magret amb figues o el ventall de porc ibèric
Vam presentar aquest vi en un tast amb Ramon Roset dedicat a 5 vins que parlen de paisatge (+info aquí)
Disponible a la carta efímera del restaurant Minyam del 17 d’octubre al 30 de novembre del 2024
Si vols rebre info sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
La Baula –
Frescor, subtilesa, sensibilitat… Lleuger però amb un caràcter únic!