Descripció
– Vi elaborat per Salvi Moliner i Sergi Montalà amb una varietat històrica vinculada als monjos cartoixans (4 hectàrees a la Terra Alta)
– Ceps de 60 anys. Verema manual. Producció de poc més de 5.000 ampolles
– Criança amb les mares durant 8 mesos combinant dipòsits d’acer inoxidable i tines de terrissa
– Color daurat i aromes intenses de préssec, albercoc i mel
– En boca, molt volum i cremositat. És complex i llarg, amb un record final de fruita seca i pinyons torrats
– Ampli ventall de maridatges: des de formatges, foies i fumats fins a peixos greixosos i guisats de mar i muntanya
Vam presentar aquest vi en un sopar maridatge amb Llúcia Castaño (+info aquí) dedicat a les varietats genuïnes de la Terra Alta
Disponible a la carta efímera del restaurant Orígens de Deltebre del 13 de setembre al 3 de novembre del 2024
Si vols rebre info sobre els propers esdeveniments, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
La Baula –
Vinàs! Densitat en boca i potencial de guarda. Dels pocs monovarietals de pedro ximenes que hi ha al país. No apte per als amants dels blancs lleugers i afruitats!
Elena –
A mi els blancs m’agraden molt i este es molt fi
Gerard –
És un blanc 100% PX únic, elaborat a casa nostra i que ha fet la malolàctica. Cremós, fresc, amb notes torrades i a fruita acompotada. Una experiència deliciosa!