Descripció
– Vi blanc ecològic elaborat per Natàlia Boada i César Cánovas amb xarel·lo de la Vinya Bellpla (al Pla del Penedès) plantat el 1939, el 1992 i el 2016 per tres generacions de la família Boada
– Microvinificació de 1.542 ampolles
– Cupatge del xarel·lo més jove (que fermenta en dipòsits d’acer inoxidable i reposa amb les mares amb ‘bâtonnage’ suau) amb el xarel·lo més vell (fermentat i criat en bota de castanyer del Montseny durant 4 mesos treballant les mares amb ‘bâtonnage’ un cop per setmana)
– En nas, hi trobem notes de fruita tropical, amb tocs de xocolata blanca i mantega
– Entrada llaminera en boca, marcada pel volum aconseguit amb la criança en bota i el treball amb les mares
– Acidesa marcada. Subtil amargor final, típica del xarel·lo, que allarga el vi
– De la carta de Bodega Borràs, pot acompanyar bé l’arròs de gamba vermella, sípia de platja i allioli confitat, o el tàrtar de vedella amb emulsió d’anxoves i rovell curat
Vam presentar aquest vi en un tast amb César Cánovas i Natàlia Boada dedicat a 5 vins de parcel·la única del Penedès (+info aquí)
Disponible a la carta efímera del restaurant Bodega Borràs del 21 de novembre al 31 de desembre del 2024
Si vols rebre info sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
La Baula –
Projecte preciós de recuperació d’una vinya familiar! Vi varietal i gastronòmic que parla del paisatge penedesenc amb molta precisió