Descripció
– Vinícola del Priorat és l’hereva de les cooperatives locals dels pobles de Gratallops, el Lloar, la Vilella Alta i la Vilella Baixa, fundades a partir de l’any 1917
– Aquestes antigues cooperatives formen avui un sol celler, amb 140 famílies al darrere
– Vinyes velles de garnatxa i carinyena de fins a 70 anys plantades en coster (viticultura heroica)
– Verema manual, fermentació en dipòsit d’acer inoxidable, seguida d’una criança de 12 mesos en botes de roure francès
– Color violeta intens. Expressiu en nas, amb records d’espècies dolces (vainilla i canyella), i igualment expressiu en boca, amb una barreja explosiva de fruita negra i fruita vermella madures (pruna, panses i nabius)
– Tot ben equilibrat, amb un final llarg, agradable i sec
– De la carta del Minyam, pot acompanyar bé l’arròs de costella de porc, la galta de vedella estofada amb parmentier de patata avainillada i l’entrecot de vedella
Vam presentar aquest vi en un tast amb Ramon Roset dedicat a 5 vins que parlen de paisatge (+info aquí)
Disponible a la carta efímera del restaurant Minyam del 17 d’octubre al 30 de novembre del 2024
Si vols rebre info sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
La Baula –
Potent però equilibrat! Perfil més aviat clàssic però amb la fusta ben integrada