Descripció
– Vi blanc ecològic elaborat per Carme Casacuberta i Carlota Pena, mare i filla, enòlogues i viticultores del celler Vinyes d’Olivardots, a Capmany (Alt Empordà)
– Puntuat amb un 9,59 sobre 10 a La Guia de Vins de Catalunya 2025
– Producció de 20.000 ampolles
– Cultiu biodinàmic. Verema manual
– Raïms de varietats autòctones que procedeixen de vinyes velles i vinyes joves situades a la zona més plana de la regió, a uns 100 metres sobre el nivell del mar, on el terrer està format per còdols, sorra i granit
– Maceració pel·licular seguida de fermentació i criança en àmfores de terrissa de 700 a 1.000 litres durant 4 mesos
– Color groc pàl·lid brillant. En nas, flors blanques, amb un toc de pera i poma verda i un record cítric de pell de llimona i llima. Alhora, notes de mel i crema
– En boca, sensació mineral i terrosa, provinents de l’àmfora, amb una acidesa ben definida que ens aporta frescor. El final és suau i amb notes salines que ens deixen una agradable sensació al paladar
– Ideal amb marisc i peix al forn o a la sal
Vam presentar aquest vi en un tast amb Romina Ribera en què vam resseguir la història de les dones i el vi (+info aquí)
Disponible a copes a la carta efímera del restaurant Can Saia del 20 de març al 30 d’abril del 2025
Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
La Baula –
Un clàssic que mai falla!