Descripció
– Vi dolç elaborat pel celler Gerisena, el nou projecte d’Agrícola de Garriguella, una cooperativa tradicional vitivinícola que va començar a caminar fa més de mig segle a l’Alt Empordà
– Puntuat amb un 9,69 sobre 10 a La Guia de Vins de Catalunya 2025
– Producció de 984 ampolles de 50 cl
– Raïm procedent de vinyes velles de muntanya de més de 50 anys, situades al peu del Paratge Natural de l’Albera, sota la influència de la tramuntana
– Criança oxidativa mínima de 24 mesos en botes de roure francès i posterior envelliment i concentració durant 30 mesos en damajoanes de vidre de 54 litres a sol i serena al terrat del celler, suportant els canvis de temperatura entre l’hivern i l’estiu
– Color ambarí amb tonalitats daurades i llàgrima molt marcada. Aroma licorosa, d’orellanes i de fruita confitada
– En boca es presenta ampli, suau i sedós, amb un llarg postgust de fruita seca torrada, i amb una bona acidesa que li aporta un final equilibrat
– Ideal per maridar amb formatges curats, fruita seca i com a digestiu després d’un bon àpat
Vam presentar aquest vi en un tast amb Romina Ribera en què vam resseguir la història de les dones i el vi (+info aquí)
Disponible a copes a la carta efímera del restaurant Can Saia del 20 de març al 30 d’abril del 2025
Si vols estar al dia sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
La Baula –
Gran dolç que eleva les sobretaules a un altre nivell. L’essència de l’Empordà, a la copa!