Descripció
– Producció d’unes 1.000 ampolles anuals
– Ceps de 70 i 30 anys, cultivats en vas
– Verema manual, llevats propis del raïm
– Aromes herbàcies i de flors seques, així com de poma i cítrics amargs
– Toc salí i anisat, cremositat i capacitat per envellir bé
– Varietat recuperada: només hi ha 8 hectàrees de vinyater a tot Catalunya, concentrades a l’Alt Camp
– El celler Dasca Vives està adherit al Gremi de Vinyataires Lliures, que dona veu a petits viticultors independents que treballen la vinya i fan el seu vi, i que sovint no estan sota l’empara d’una denominació d’origen. Per saber-ne més: https://vinassos.cat/2022/02/03/neix-el-gremi-de-vinyataires-per-donar-veu-i-representacio-a-tots-els-vinyataires-independents-dins-el-mon-del-vi/
Vi seleccionat en col·laboració amb Lluís Romero Garrido per al restaurant Bodega Borràs
La Baula –
Els ceps vells de vinyater de Dasca Vives són un patrimoni que no es pot deixar perdre. Vi únic. Citant en Lluís Romero, “no us podeu permetre no tastar-lo”.