Descripció
– Valors clau: cooperació i empremta social
– Vi elaborat per Joan Rubió en el marc d’una col·lecció de quatre vins que són els primers que treu al mercat Coop-era, un projecte que facilita el relleu agrari i la inserció de col·lectius vulnerables, així com la recuperació de vinyes en risc d’abandonament.
– Els vins s’han fet a partir de raïm de vinyes velles de Subirats i Vilafranca del Penedès treballades i collides manualment pels usuaris d’aquest projecte i han de servir per generar fons propis per finançar-lo i perquè pugui tenir continuïtat.
– Tots els vins han estat elaborats en col·laboració amb viticultors locals que prèviament ja s’havien beneficiat dels serveis agraris (verema, etc.) que el mateix projecte Coop-era els havia ofert per fer els seus respectius vins.
– Hi han participat Ivà Gallego (Paret Seca), Joan Rubió i Àngels Margalef (Cal Tiques), Maria Barrena i Joan Tort (Entrevinyes) i Anna Galofrè i Raimon Badell (Valldolina).
– La iniciativa sorgeix de la necessitat de revalorar el raïm i la feina feta al camp.
– En les etiquetes (dissenyades per Lluís Masachs en col·laboració amb Ladyssenyadora), hi apareixen persones que es donen la mà com a símbol de cooperació per assolir objectius. Posades totes quatre juntes formen un cercle.
– No s’hi afegeixen sulfits ni cap altre producte en tot el procés d’elaboració.
– Vi macerat amb les pells, amb complexitat aromàtica i densitat en boca.
– Criança d’un mes en gerra de ceràmica de Carles Llarch i pas per bota vella durant dos mesos.
Vam presentar aquest vi en un tast amb David Seijas (+info aquí) en què vam descobrir 5 vins amb una bona història al darrere
Disponible a la carta efímera del Cafè Salambó del 25 d’abril al 31 de maig del 2024
Si vols rebre info sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí
La Baula –
Gran vi amb un gran projecte social al darrere