Skip to content Skip to footer

Tallarol

(1 ressenya de client)

100% pansa blanca (Alella)

https://altaalella.wine/ca/radicals/

Descripció

– Valors clau: sostenibilitat i biodiversitat

– Vi elaborat per Mireia Pujol-Busquets, enòloga i biòloga.

– El Celler de les Aus és un homenatge als ocells que habiten al Parc Natural de la Serralada de Marina i que posen la «banda sonora» a les vinyes.

– L’edifici està fet amb contenidors reutilitzats de vaixells que formen diversos mòduls units. Tot el material que s’ha fet servir és reutilitzat. El celler sencer podria canviar de lloc sense deixar cap rastre en l’entorn.

– Tots els vins del Celler de les Aus (escumosos i tranquils) estan embotellats amb ampolles de cava reutilitzades, comprades a un gestor de residus que les neteja i les ven. A més, ara participen en un projecte amb una start-up que es diu POTS, que els neteja les ampolles del centre d’enoturisme perquè les puguin reutilitzar.

– El Tallarol està dedicat al tallarol capnegre, un ocellet intrèpid que viu tot l’any entre matolls i arbustos, des d’on observa tot el que passa a la vinya, i s’alimenta de petits insectes que poden ser causants de plagues.

– El vi fa la criança en un ou de formigó amb les mares, fet que li aporta volum i cremositat i que realça la mineralitat del terroir.

– Vinyes molt a prop del mar (es percep salinitat en boca).

– No s’hi afegeixen sulfits ni cap altre producte en tot el procés d’elaboració.

Vam presentar aquest vi en un tast amb David Seijas (+info aquí) en què vam descobrir 5 vins amb una bona història al darrere

Disponible a la carta efímera del Cafè Salambó del 25 d’abril al 31 de maig del 2024

Si vols rebre info sobre els propers tastos, subscriu-te gratis a la newsletter aquí

1 ressenya per Tallarol

  1. La Baula

    La Baula

    Pansa blanca en tota la seva amplitud i esplendor

Afegeix una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *